Nonicoclolasos

Nationalsocialistisk retorik

Det finns riktiga nazister i Sverige. Dels i Sverigedemokraterna, trots idoga försök att ge intryck av motsatsen; dels i öppet nazistiska organisationer. Jag fick just syn på detta flygblad från Svenska Motståndsrörelsen. Retoriken är intressant. Jag fann den komisk i sin kvasireligiösa svulstighet; men man får inte glömma att det finns människor i vårt land som inte bara tar den på allvar utan som också i hög grad sympatiserar med den.

Jag fann dessa formuleringar särskilt slagkraftiga:

Nationalsocialismen är ‘baserad på en oändlig kärlek till skapelsen i all sin mångfald.’ … Nationalsocialismen är en allomfattande lära som inte bara erkänner människan som en del av naturen utan även kan ge svar på alla grundläggande livsfrågor. … Svenska Motståndsrörelsen har beslutat sig för att bryta sionisternas strypgrepp om vårt folk, även om kampen för att åstadkomma detta kan bli en smärtsam process. … Istället för EU skall ett nordiskt rike, bestående av de nordiska länderna, skapas. … Svik inte ditt ursprung. Var en stolt nordisk man/kvinna. Bli en del av motståndet.

Oändlig kärlek, minsann! Och en förmåga att ge svar på alla grundläggande livsfrågor därtill. Jag är mycket imponerad. Men det där om sionisternas strypgrepp lät lite mindre behagligt.

Annonser

Written by Niclas Berggren

21 februari 2008 den 13:03

Publicerat i nazism, politik

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hmmm, jämfört med det här känns Sverigedemokraterna riktigt beskedliga.

    Johan

    8 juli 2010 at 13:46

  2. De har tydligen svar på allting… Intressant.

    Kristian Grönqvist

    8 juli 2010 at 15:00


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: