Nonicoclolasos

Vem ska man lita på?

Kardinal Tarcisio Betone, Katolska kyrkan:

Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon länk mellan celibatet och pedofili medan åter många andra har visat, enligt vad jag har blivit underrättad, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili.

Professor Gregory Herek, University of California at Davis:

The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children. This is not to argue that homosexual and bisexual men never molest children. But there is no scientific basis for asserting that they are more likely than heterosexual men to do so. And, as explained above, many child molesters cannot be characterized as having an adult sexual orientation at all; they are fixated on children.

Written by Niclas Berggren

13 april 2010 den 13:24

15 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Teologen Hans Küng skriver förresten tänkvärda ting om celibatkravet i Katolska kyrkan.

  Niclas Berggren

  13 april 2010 at 13:50

 2. Själv litar jag på den nedre, Professor Gregory Herek. Vilket innebär att jag drar slutsatsen att den övre, Kardinal Tarcisio Betone, har rätt i att det inte finns något samband mellan celibatet och pedofili.

  David Bergkvist

  13 april 2010 at 14:46

 3. Jag tror att celibatet gör att katolska peddo-män lockas till prästyrket, för då slipper de pressen att gifta sig – det är helt legitimt och ingen undrar varför du inte har en fru. Utan celibatet skulle katolska peddo-män inte bli präster mer än i andra religioner. Tror lilla jag i alla fall.

  Linda

  13 april 2010 at 15:13

 4. Linda: Man behöver inte ha något speciellt yrke för att det ska vara legitimt att vara ogift. T ex kan man alltid skylla på att man inkompetent när det gäller att attrahera kvinnor, så slipper man ytterligare frågor.

  David Bergkvist

  13 april 2010 at 15:51

 5. Det verkar som om varken homosexualitet eller celibatärt leverne visar upp högre statistik på sexuellt utnyttjande av barn/minderåriga.

  Här är ett inlägg av en statistiker om katolska prästers, konstra andras gruppers, andel förövare: http://wmbriggs.com/blog/?p=2191

  http://www.newsweek.com/id/236096

  Tror att det stora felet kyrkan gjort, är att inte omedelbart ge sådana präster sparken. Koppla in polisen, etc, bör vara det första man gör.

  Cecilia

  13 april 2010 at 16:01

 6. Pedofili + homosexualitet = sant? Tja, om inte annat så studera det (i synnerhet) homosexuella män säger om ”unga pojkar”, Richard Wolf är den som mest tydligt uttalat sig om sin kärlek och åtrå för ”unga pojkar”. Och förresten, hur kommer det sig att de flesta som åker dit för pedofili med mycket små barn, ofta gör det med just…pojkar? I alla tider så har just homosexuella män hyllat och åtrått pojkar, fanns ett skäl varför homofili var förbjudet förr.

  Skeptikern

  13 april 2010 at 16:11

 7. Skeptikern: Om gör en googlesökning på ordet ”teenz”, så ser du att även heterosexuella män tycks ha en fallenhet för yngre förmågor.

  David Bergkvist

  13 april 2010 at 16:25

 8. Personligen litar jag pa allt som kommer ifran UC Davis.

  pontus

  13 april 2010 at 17:31

 9. Dags att lägga ner den katolska kyrkan, när de inte ens har moralen att erkänna sina synder.
  De kommer enligt egen utsago att brinna i helvetet och påven kommer att bli sodomiserad dagarna i ända…

  Påven är en tragisk och patetisk person utan moral och samvete.
  Jag hoppas verkligen att helvetet existerar.

  Tack för ordet

  Per Lunqvist

  13 april 2010 at 18:41

 10. Även om bögar vore överrepresenterade, so what? Massa grupper är överrepresenterade, till exempel män och storstadsbor. Kritiken mot Kyrkan är att den är en institution som har tillåtit övergrepp.

  Johannes

  13 april 2010 at 18:56

 11. ”…they are fixated on children.”

  Men som bekant är det en viss skillnad mellan flickor och pojkar.
  En böjelse åt det ena könet kan inte enkelt avvisas som barn i allmänhet.

  suzy Q

  13 april 2010 at 22:06

 12. Homosexuella som heterosexuella har väl en dragning åt någondera könet. Den vet vi att sitter i personens hormonuppsättning. Hur den dragningen accentueras i form av ålder är väl troligen mer en betingning, alltså ett resultat av upplevelser i tidig ålder eller vuxen indoktrinering, där man egentligen sammanblandat sin egen dragning med barnets dragning. Att vi tenderar att brottsbelägga förfarandet i de flesta kulturer, kan ha att göra med den uppenbara risken för inavel och den reaktionen är egentligen evolutionsskyddande och inte alls förnuftsbaserad.
  Att pedofiler söker sig till sina specifika miljöer som barnomsorg och kyrkor är det väl inget konstigt med. Vart skall predatorn gå, om inte till sina skyddade jaktmarker? Att katolska kyrkans predatorer söker sig till pojkar har nog med att göra med att det inte finns flickor i den miljön
  Vill Ni hitta utnyttjade flickor så sök i klostren och de katolska flickskolorna, där har Ni också en skyddad predatormiljö.

  Kristian Grönqvist

  14 april 2010 at 11:50

 13. Att sedan också bögar förmodligen är överrepresenterarde i just den miljön, är naturligtvis också orsakad av att den miljön i tusentals år har varit skyddad från kvinnlig närvaro, Liberaceartat magnifik i sin utstyrsel, konst- och litteraturkoncentrerad och ofta mycket lite machoinriktad i sin utövning. Kaka söker som bekant maka.
  Man kan nästan säga att kyrkan under många århundraden har varit en skyddad verkstad för män med mjuka värden.

  Kristian Grönqvist

  14 april 2010 at 12:07

 14. Man skulle nästan som antropolog kunna hävda att alla religioner är uppfunna av män med mjuka värden, men jag förstår att det blir en smula hårdsmält även för den fantasirike, så jag säger inget, men låter Er fundera på saken…

  Kristian Grönqvist

  14 april 2010 at 12:35


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: