Nonicoclolasos

En professor som har bytt kön

Deirdre McCloskey hette en gång i tiden Donald. I denna video berättar hon, i ett samtal med studenter i Oxford, om sitt könsbyte och om sin syn på det psykiatriska och legala regelverk som omgärdar ett sådant:

Jag har tidigare recenserat McCloskeys mycket läsvärda självbiografi Crossing: A Memoir (University of Chicago Press), i vilken hon berättar sin historia i detalj. Där finns mycket att lära.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Annonser

Written by Niclas Berggren

27 maj 2010 den 11:14

Publicerat i frihet, kön, transsexualism

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Får jag passa på att tipsa om en annan akademiker som gjort ett könsbyte. Aryeh Nusbacher, professor i något så märkligt som militärhistoria bytte kön och namn till Lynette Nusbacher och fortsatte att jobba på den oerhört manliga bastionen Sandhurst i England.

  http://sandhurst.academia.edu/LynetteNusbacher

  Jag fick reda på det då jag såg ett gammalt program på Discovery där Aryeh agerade expert och försökte googla fram mer fakta.

  30+

  27 maj 2010 at 12:07

 2. 30+: Tack, mycket intressant! Jag hade inte hört talas om henne tidigare.

  Niclas Berggren

  27 maj 2010 at 12:45

 3. Här kommer ytterligare ett tips på en intressant könsbytare inom akademin. Hon har försökt förändra teoribygget inom evolutionsbiologin men inte lyckats något vidare. Dock menar de som läst in sig på hennes arbete att hon har fel på ett intressant sätt: http://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Roughgarden

  Patrik Lindenfors

  27 maj 2010 at 13:19


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: