Nonicoclolasos

Är kvinnor mindre kräsna?

Från en intervju med Christopher Hitchens:

Hitchens was exuberantly bisexual in his younger days – until his looks ”declined to the point where only women would go to bed with me” …

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Annonser

Written by Niclas Berggren

29 maj 2010 den 7:30

Publicerat i kön, sex, skönhet, ungdom

15 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi kvinnor har en bättre förmåga att se till insidan. Utseende är en petitess.

  Cecilia

  29 maj 2010 at 9:31

 2. Om man kan se insidan bättre, kan man också kan se bristerna i karaktären tydligare. Det man ”ser” är kanske det man medvetet ser, har under bevakning?

  ccima

  29 maj 2010 at 11:32

 3. Jag tror inte kvinnor är mer kräsna, homosexuella män däremot. Kolla vilka män som sysslar med mode, fotografering, film, konst, frisyrer parfymer etc.

  Kristian Grönqvist

  29 maj 2010 at 11:46

 4. Det är svårt att se vacker och skör ut, det finns många fler sätt för kroppen att se ruffig och lite råbarkad/kantig/manlig ut. Får man ett extra litet ärr går man åt manliga hållet etc. ”Entropilagen” säger att det är lättare att se manlig ut än skört nätt persikohyat kvinnlig. Och det är ju kvinnorna som föredrar när partnern har den manliga looken, så Hitchens har en poäng. Ju fler skråmor och skevheter man råkar få i sina features, desto mer attraherar man heterokvinnor mer än man drar till sig homomän.

  Cecilia

  29 maj 2010 at 11:55

 5. Mäns intellektuella kapital kan konverteras till attraktionskapital för kvinnor. Men på bastuklubben väger en doktorsgrad lätt, där är hårdvalutan mer demokratisk då social status inte kan framhävas som i påklätt till stånd.

  Kerstin

  29 maj 2010 at 12:51

 6. Kerstin: Låt mig gissa att du har läst Foucault! (I vilket fall verkar ni tänka lika i det ämne som här avhandlas.)

  Niclas Berggren

  29 maj 2010 at 12:53

 7. Hantverkare med tribaltatueringar kan således ha en högre växelkurs.

  Kerstin

  29 maj 2010 at 12:55

 8. Niclas:

  En professor i 55-årsåldern på institutionen där jag studerade gifte sig med en vacker kvinna i 30-årsåldern. Det fick mig att börja fundera. Men visst, både Foucault och Bourdieu har utvecklat tankar om detta.

  Kerstin

  29 maj 2010 at 13:15

 9. Kerstin, undrar om du inte pluggade sociologi i Lund då. Det verkar nästan så både av exemplet och teoretikerna.

  kallvinkel

  29 maj 2010 at 14:05

 10. Kerstin:

  Var kommer det demokratiska in i ett system som bara värderar männens fysik? Det är väl snarare demokratins motsats eftersom den fysiska skönheten inte går att påverka. Bastuklubben är i det avseendet snarare uttryck för ren fascism. (För att motarbeta det som de flesta bastuklubbar har mörka lekrum.) Motsatsen till bastuklubben är bordellen, där varje man har en möjlighet att bli attraktiv. I sanning en demokratisk institution.

  Detta är för övrigt en av mina invändningar mot sexköpslagen. Genom att förbjuda handel med sexuella tjänster har män med ofördelaktigt yttre berövats möjligheten att uppnå jämlikhet på det område där jämlikhet är viktigast.

  Christopher Aqurette

  30 maj 2010 at 3:29

 11. Hör hör!

  Är det verkligen sant att vi får höra detta på en
  blogg som glorifierar väldigt unga män och avskyr alla typer av åldrande?

  Kristian Grönqvist

  30 maj 2010 at 11:44

 12. Kristian: Som motvikt får jag påminna om Lord Henry Wottons fantastiska ord.

  Niclas Berggren

  30 maj 2010 at 11:47

 13. Christopher,

  Du har rätt. Att bastuklubbar också har en sociala ordning slog mig när jag postat inlägget. Dessutom syns det ganska väl vilken samhällsklass man tillhör, även om just denna aspekt kan ha en underordnad betydelse. F.ö. tror jag att även kvinnors sociala status, uttryckt i yrke och utbildning, kan ha ett visst attraktionsvärde hos män

  Kerstin

  30 maj 2010 at 13:35

 14. Jag kan tro att Cecilia har en poäng, om man tar den vanliga bilden av den homosexuelle mannen med persikohy och discoblick.
  Samtidigt mister ju mannen vid en ålder en del testosteron och blir lite mer en kärring, medan kvinnorna tycks bli mer manliga. Vad händer då med attraktionen? Vilka män kommer jag attraheras av när jag når 70 års ålder? Kommer det krävas en He-man, eller kommer min nu svaga bisexualitet ta över och göra mig till nära man? Och antropolog Kristian G, hur fungerar detta i andra kulturer?

  Camilla

  30 maj 2010 at 19:00

 15. Visst fungerar det, Camilla.

  Hannar väljer för det mesta fertila honor. På ålderns höst ännu yngre pojkar eller flickor. Gamla gubbar väljer aldrig varandra.
  I månggifteskulturer har man sex för det mesta med det senaste fyndet. Till de andras förtret…

  Vad kvinnorna tycker är det för det mesta ingen som är intresserad av.
  Men gifter de sig med äldre män gifter de sig oftast socialt uppåt något steg. Alltid någonting…

  Kristian Grönqvist

  31 maj 2010 at 22:37


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: