Nonicoclolasos

Livslängden i världen

Om man jämfört 1970 och 2000 finner man en ökad genomsnittlig livslängd i världen utan att spridningen ökat. Det illustreras i detta diagram (givet överlevnad till tio års ålder):

En annan fråga är den normativa: är det nödvändigtvis bra att människor lever längre?

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Annonser

Written by Niclas Berggren

14 juli 2010 den 5:32

Publicerat i ålder, statistik

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Att just själva livslängden ökar vilket leder till ett ökat behov att ta hand om en allt äldre population kan man diskutera värdet i, med ekonomiska termer. (Med humanistiska termer blir det snabbt någon slags fascism.)

  Däremot orsaken till att livslängden ökar, vilket beror på förbättrad levnadsstandard och ett bättre liv för de flesta, det kan man väl inte argumentera mot?

  30+

  14 juli 2010 at 8:40

 2. ”Däremot orsaken till att livslängden ökar, vilket beror på förbättrad levnadsstandard och ett bättre liv för de flesta, det kan man väl inte argumentera mot?”

  Vi får väl se om vi kan få någon miljöpartist att kommentera så ska du nog få se ;)

  Joe

  14 juli 2010 at 8:47

 3. Det blir som alltid en fråga om kvalitet och kvantitet, varvid det ena kanske inte alltid kommer att vara omvänt proportionellt till det andra…ens för dem som ännu inte räknar sig till de äldre.

  Kristian Grönqvist

  14 juli 2010 at 16:00


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: