Nonicoclolasos

Dödande drycker

Koffein är beroendeframkallande:

Consuming as little as a cup a day of coffee can make you dependent on coffee, which means when you stop drinking it, you’ll experience withdrawal symptoms like headaches, irritability, and drowsiness. In other words, you’ll be just like me, before my first cup of coffee in the morning.

Den studie som länkas till fann att beroende infinner sig vid en koffeinkonsumtion på 100 mg per dag. Inte nog med det. Koffein är, i stora mängder, dessutom en dödlig substans. Här kan du se hur mycket konsumtion av olika drycker innehållande koffein som krävs för att dö. För säkerhets skull fortsätter jag avstå från att börja dricka kaffe.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Annonser

Written by Niclas Berggren

9 augusti 2010 den 15:14

Publicerat i beroende, död

11 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. 138 koppar espresso and I am dead!!

  Kan annars rekommendera dig att du börjar dricka espresso – latte – capuccino. Underbart! Du måste inte dricka 138 koppar vet du.

  Henrik

  9 augusti 2010 at 15:52

 2. Det verkar onekligen jobbigt att bli beroende av kaffe, eftersom att det dels är så äckligt och dels är jobbigt att laga.

  (Jag dricker kaffe på jobbet eftersom alternativet, chocklad (som till skillnad från kaffe är gott), tycks leda till att jag går upp i vikt).

  David Bergkvist

  9 augusti 2010 at 16:20

 3. Kaffe är väl bra för fettförbränningen, bra mot diabetes och rikt på antioxidanter.

  Martin

  9 augusti 2010 at 16:32

 4. Är inte allt dödligt i riktigt stora mängder? Dessutom har jag för mig att koffein ger skydd mot Alzheimers (förutom ovan nämnda hälsovinster). De mediciner du kommer att ta mot dessa åkommor är antagligen betydligt farligare än koffein.

  Jonas Vlachos

  9 augusti 2010 at 18:07

 5. Om man ser till den starka längtan och sedan den dagliga tillfredsställelsen (kanske flera ggr/dag) man får, ger nog kaffe starkare positiva effekter än negativa. Kaffe kan man ju nästan få tag på överallt, alldeles lagligt och billigt. Och jag har aldrig mött någon som känt lika starkt för te.

  Camilla

  9 augusti 2010 at 18:19

 6. Jag har tittat på undersökningen. Det är sannolikt att mängden vatten som behövs, ca 100-300 liter kommer att döda Dig först genom drunkning…
  Allt är inte vad det ser ut att vara.

  Kristian Grönqvist

  9 augusti 2010 at 18:25

 7. Koffein har många positiva effekter, utom att förstärka vakenhet. Det förbättrar minne och finmotorik – särskilt när man blir äldre. Men det är klart, det beror ju i första hand på att det är en generell centralstimulerande effekt – så det kanske inte räknas. :-)

  Desto bättre är det då att det visat sig ha en viss skyddande effekt mot framför allt Parkinsson men också, visar fler och fler studier, mot Alzheimers. (I bägge fallen via dopaminbanor som annars är utsatta vid både Parkinsson och Alzheimer.)

  Till råga på allt skyddar det mot vissa former av hudcancer (ej melanom, men basalcells- och skivepitelcancer) genom att kroppen får lättare att upptäcka och själv oskadliggöra skadade celler.

  sapient

  9 augusti 2010 at 19:00

 8. Kaffets positiva hälsoeffekter verkar lite osäkra.

  Niclas Berggren

  9 augusti 2010 at 19:19

 9. 261.68 flaskor Coke Zero.. Att drunka i ett badkar eller? LOL.

  Vatten är f.ö. också livsfarligt att dricka i för stora stora mängder, och då talar vi bara om några liter. Googla på vattenförgiftning.

  Lennart W

  10 augusti 2010 at 10:32

 10. Lite sent påkommet, kanske, men jag håller med Jonas. En toxikologisk grundinsikt är att du kan dö av allt, bara du tar tillräckligt stora mängder. Förra året dog ju deltagaren i en tävling hur mycket vatten man kunde dricka i vattenförgiftning. Syre är en dödlig gas. För mycket vitaminer mår du inte bra av.

  Jag har faktiskt slutat lyssna på alla larmrapporter som inte indikerar att redan mycket små doser av ett ämne leder till mycket allvarliga konsekvenser. Jag är särskilt avert inställd till rapporter om att risken för cancer ökar med ett visst procenttal. Om risken för cancer normalt i ett visst fall är en promille, och denna risk ökar med 50 procent, är risken därefter en och en halv promille. Det är knappast något att tappa nattsömnen för.

  jheidbrink

  11 augusti 2010 at 20:49


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: