Nonicoclolasos

En utmaning för Mona och Fredrik

Den levereras av den politiske expertkommentatorn Igitur:

Ge Mona och Fredrik en halvtimme var på Sergels Torg. Låt dem prata om bristerna i sitt eget program och fördelarna med den Andres. Det är det enda som skulle ge någon form av värdemätning på vilken insikt de faktiskt besitter. Det gräver samma grop, lägger det borttagna i den Andres halva istället för vid sidan. Invertera utgångspunkten.

Annonser

Written by Niclas Berggren

21 augusti 2010 den 13:50

Publicerat i innovation, politik

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. I brist på detta gör jag ett eget försök av sammanfattning av vad S och M står för:

  S: Vi är partiet för de avundsjuka. Vi kommer att se till att alla, oavsett insats, förmåga, och tur, får lika mycket. Den som är duktig kommer vi att kväsa eller tvinga att hjälpa den som är sämst. Eftersom vi inte förstår basal samhällsvetenskap eller nationalekonomi så ljuger vi gärna i media. Det är inget problem eftersom reportrarna röstar på oss.

  Egentligen vill vi stjäla allt kapital av alla lite i taget (och det står så i vårt partiprogram), men då skulle folket komma på oss, så det väntar vi lite med.

  Vi kommer att regera med tjuvpartiet som vill stjäla allt nu (V) och partiet för de tillväxtfientliga (MP). Tillsammans tror vi att vi kan få ner Sveriges BNP under noll.

  Vår huvudsponsor (LO) hjälper oss att: hålla svenska ”arbetare” på en internationellt kunglig nivå och mobba alla utländska arbetare och företag. Det kallar vi solidaritet.

  M: Vi är partiet för oss som tycker att vi *förtjänar* hela vår framgång, trots att vi: skickats på dyr utbildning utomlands, fått lägenhet av pappa, sluppit studielån, och fått fint jobb genom familjens kontakter. Vi tycker att folk måste fatta att de ska: bo utanför stan, ha ett städjobb, och jobba även när de är psykiskt sjuka eller fysiskt utslitna. Det är bara att skärpa till sig. Vi och våra barn skulle aldrig jobba med städning och är förstås aldrig sjuka.

  Egentligen tycker vi att minimilönen i Sverige borde sänkas drastiskt så industrin får billigare arbetare och så att man kan få lite bättre service billigare, men det tänker vi åtgärda lite i taget så ingen märker det. Det kallar vi ”att minska utanförskapet”.

  Vi kommer att regera med: liberala fascistpartiet (FP) som använder förbud som strössel, partiet för religiösa homofobiska patriakalister (KD), och partiet för bönder med storstadskomplex (C).

  Vetenskapare

  21 augusti 2010 at 20:49

 2. Den bästa sammanfattningen jag läst hittills. Överlägset. Och helt saklig.

  Peter

  21 augusti 2010 at 23:00

 3. Second that. Jag har sällan varit sâ insatt i vad S och M egentligen vill. Men nu förstâr jag! De vill, pâ olika sätt, visa hur S/M ser ut i politisk översättning. Ebba Grön, nâgon?

  För jag e en pervers,
  jag e en pervers
  poli-i-ti-ker …

  Skymning

  24 augusti 2010 at 11:56

 4. Ett problem jag direkt ser med att sänka ”minimilönen” i Sverige är att vi inte har några minimilöner i Sverige.

  Baphomet

  24 augusti 2010 at 13:26

 5. De kan naturligtvis införas först, för att sedan sänkas.

  Baphomet

  24 augusti 2010 at 13:32

 6. Lysande, vetenskapare…

  Kristian Grönqvist

  24 augusti 2010 at 19:44


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: