Nonicoclolasos

Ett och annat måste vara gemensamt

Tuve Skånberg:

Tanken att införa en pott av individuella helgdagar, religionsneutrala helgdagskonton, låter liberalt och generöst, men är i själva verket inte mer liberalt än att kräva fri stavning eller befrielse från trafikregler som högertrafik. … Ett och annat måste vara gemensamt, och därför beslutas på kollektiv nivå, efter de flestas önskan, ofta efter sed och tradition. Dit hör de röda dagarna.

Innehavaren av denna blogg är tvärtemot den teokratiske kollektivisten från Skåne såväl liberal som generös och förespråkar ett nytt system för helgdagar. Det där med fri stavning och befrielse från trafikregler ska jag fundera vidare på.

Se även ett antal tidigare inlägg om Tuve Skånberg.

Annonser

Written by Niclas Berggren

27 december 2010 den 15:12

Publicerat i neutralitet, religion

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Inte illa. Två kategorimisstag i samma påstående. Heja Tuve, frisk tumör.

  Skymning

  27 december 2010 at 18:28

 2. ”Det nya systemet” är obegripligt, tycker vi. Vad fan har arbetsgivare och arbetstagare med saken att göra?

  swingthatcat

  27 december 2010 at 20:44

 3. Kalle Anka är inte längre bara ett TVprogram, utan en tidsmarkör, som de skriver i DN.
  Vad händer om vi släpper gemensamma tidsmarkörer i samhället? Redan nu har många parallella tidslinjer, som skiljer sig från samhällets i övrigt, T.ex. nattarbetande, utslagna, säsongsarbetare.. Eller andra som plötsligt står inför död, sjukdom, födsel, eller andra kriser. Är då inte en gemensam bild av tiden, lika viktig som en gemensam bild av verkligheten?

  Camilla

  28 december 2010 at 10:30

 4. Camilla: Jag ogillar och avvisar gemenskap.

  Niclas Berggren

  29 december 2010 at 4:25

 5. Fördelarna med att alla har ledigt samtidigt är att inboxen har ungefär lika många olästa e-mail som innan man hade ledigt och att jag då verkligen ”måste” ta ledigt och inte bara fortsätter arbeta på vecka ut och vecka in.

  Men visst skulle jag bli gladare om jag fick de röda dagarna som extra semester att disponera som jag ville istället för att vara ledig de dagar som behagar traditonen.

  Tomas Erling

  29 december 2010 at 13:28


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: