Nonicoclolasos

Alla dessa döda fåglar

Den kristna profetissan Cindy Jacobs, som tillsammans med sin man leder organisationen Generals International, tror sig veta varför så många fåglar dör:

Cindy är inte ensam i kristenheten om att koppla katastrofer av olika slag till politiska beslut som misshagar den kristne guden: pastor Åke Green gör det likaså, liksom den i Grotesco-sammanhang kände pastor Christer From. Den kristne guden är förvisso en straffande gud! Man kanske kunde tycka att han kunde straffa andra än oskyldiga fåglar, men å andra sidan finns det tecken på att den kristne guden inte bryr sig om djurs lidande. Inom ramen för den kristna tolkningen av världen är Cindy uppenbarligen inte helt ute och cyklar. Vad det säger om den kristna tolkningen av världen — huruvida den är rimlig och tilltalande — är en annan sak.

Annonser

Written by Niclas Berggren

12 januari 2011 den 9:15

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Taliban?

  Fredrik Segerfeldt

  12 januari 2011 at 10:43

 2. Niclas
  Du kritiserar Jesus som botade en besatt människa genom att låta de de onda andarna fara in i svin och tar detta som uttryck för att han inte bryr sig om djurs lidande. Skulle han inte botat mannen, eller låtit dem fara in i andra människor istället?
  Detta stämmer ju inte om du läser hela bibeln. Gud lider även med sin skapelse som är fördärvad. Ex Matt 10:29 ”Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det.” (eller med en annan översättning ”utan er fader”.
  Hur ser du på djurförsök? Är medicinsk vetenskap fientlig mot djur?

  Roland

  12 januari 2011 at 20:20

 3. Roland: Ja, jag kritiserar Jesus. (Hur vågar jag?) Och jag kritiserar dig, i det att du, tycks det mig, begränsar Jesus i ditt svar. Jesus var/är Gud, och som Gud kunde han ha valt att förpassa eller förinta demoner på annat sätt än genom att låta oskyldiga grisar springa till sin plågsamma död. Det gjorde han inte, och det indikerar moralisk imperfektion eller t.o.m. omoral. Vad gäller ditt bibelord säger bara det att Gud, som allvetande, känner till vad som händer med djuren, inte att han faktiskt bryr sig om dem. Han lät många dö drunkningsdöden i samband med Noas ark också. En mycket kallhamrad och djurfientlig gud, utan tvekan.

  Niclas Berggren

  13 januari 2011 at 6:31


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: