Nonicoclolasos

Fyra gymbesökare

Dolce & Gabbana har presenterat sin Gym Lookbook Spring Summer 2011. Ett smakprov:

Annonser

Written by Niclas Berggren

18 februari 2011 den 15:10

Publicerat i skönhet

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag vet inte vad det är för bilder som visas i det här inlägget eftersom det som tur är finns en funktion där man kan blockera bilder i webläsaren. Men man får väl förmoda att det är avklädda män. Vad beror denna besatthet av att lägga upp den typen av bilder på en blogg? Hade jag en blogg skulle jag aldrig lägga upp bilder på halvnakna kvinnor och jag förstår inte riktigt varför man väljer att göra det. Vore intressant att veta utan att få en utskällning.

  Andreas

  18 februari 2011 at 17:09

 2. Andreas: Jag, som inte slagit av bildvisning i webbläsaren, kan intyga att det inte rör sig om avklädda män just denna gång. om man inte räknar shorts och T-shits som ”avklätt”.

  Personligen har jag inget emot dylika bilder, även om jag hade föredragit bilder på lite äldre och/eller muskulösare män. Men man kan ju inte få allt här i världen.

  David Bergkvist

  18 februari 2011 at 17:45

 3. Andreas,
  Jag tror det finns någon slags norm som säger att det inte är ok att lägga upp bilder på halvnakna kvinnor. Om folk inte hade några tabun alls i sina sociala interaktioner så skulle de naturligtvis visa sin favoritporrklipp på sina bloggar. Eller vad tror du?

  Daniel

  18 februari 2011 at 18:14

 4. Daniel:
  Anledningen till att jag inte skulle göra det (givet att vi lever i verkligheten) är delvis för att jag förmodligen skulle bli kallad för en mansgris om jag gjorde det, vilket inte är så kul, och delvis för att jag faktiskt känner empati med de tjejer och kvinnor som jämför sig med affischbrudarna (det här förekommer i verkligheten). Nu är iofs inte alla halvnakna kvinnor alltid så där extremt sexiga på reklamaffischerna men ändå.
  Porr och bilder finns på Altavista.

  Andreas

  18 februari 2011 at 18:32

 5. Andreas: Jämförde du dig själv med affischmännen på denna site, innan du slog av bildvisningen? Eller menar du att en massa andra personer, men inte du, gör detta?

  Om inte, så har du ju svaret på din fråga: Den gode Niclas postar bilder på lättklädda män för att han känner för det och ingen tar skada av det. Att folk hade tagit skada om han istället postat bilder på lättklädda kvinnor är ju inte relevant, eftersom han inte ägnar sig åt denna syssla.

  David Bergkvist

  18 februari 2011 at 19:04

 6. David:
  Ja det gjorde jag. Du verkar tänka att kvinnor jämför sig med andra men att män inte gör det, vilket är ganska märkligt tänkt måste jag säga..
  Intressant att du för Niclas talan för övrigt.

  Andreas

  18 februari 2011 at 19:42

 7. Andreas:
  Du är den förste man som jag stött på som gjort gällande att du jämför dig med bilder av andra män. Och då är det väl fullt rationellt och rimligt av mig att anta att det ovanligt att män jämför sig med bilder av andra män? (Eller att de, till skillnad från kvinnor, ljuger om saken).

  Jag för inte Niclas’ talan, och även om jag gjorde det så inser jag inte varför detta faktum skulle vara ”intressant”.

  David Bergkvist

  18 februari 2011 at 19:51

 8. Förutom när det gäller smaken i män för David min talan väl. Andreas, det är ett mycket medvetet val från min sida, att lägga in bilder på unga skönheter. Jag ser mänsklig skönhet som centralt för ett lyckligt liv och vill dela med mig av den typen av upplevelse. Dessutom har jag en politisk tanke: jag ifrågasätter en i vissa kretsar vanlig uppfattning, att vackra människor qua vackra människor inte ska förekomma i ”det offentliga rummet”. I detta är jag inspirerad av Camille Paglia.

  Niclas Berggren

  18 februari 2011 at 20:21

 9. David:
  Nu har Niclas bekräftat att du förde hans talan. Intressant. ;)

  Niclas:
  Tack för svaret men jag förstår inte vad du säger om jag ska vara ärlig. Kanske för att jag likt många människor inte är någon hejare på latin.. Vackra människor får mer än gärna vara i det offentliga rummet.. Fula människor likaså. Jag vet inte vilka som säger att vackra människor inte får vara i det offentliga rummet. Förmodligen missförstår jag vad du säger men då får du gärna utveckla vad du menar så man kan föra en diskussion.

  Andreas

  18 februari 2011 at 20:47

 10. Andreas: Jag har inte så mycket mer att säga och vet inte om jag vill föra en diskussion. Jag lägger upp bilder av vackra män, då det ger mig lycka att observera dem och då jag hoppas att även andra kan erfara snarlik lycka därav. Jag gör det även för att markera att jag ser det som legitimt och t.o.m. lovvärt att hylla mänsklig skönhet – trots att någon som inte är lika vacker känner sig mindervärdig därav.

  Niclas Berggren

  18 februari 2011 at 20:58

 11. Jag tolkar ditt inlägg som att du inte bryr dig så mycket hur andra påverkas, bara du blir ”lycklig”.

  Andreas

  18 februari 2011 at 21:20

 12. Andreas: Om du vill fördjupa dig något i min syn rekommenderar jag ”Valuing Human Beauty: A Philosophical Defense”.

  Niclas Berggren

  18 februari 2011 at 21:22

 13. Okej jag har läst den nu. Så om man förenklar lite så är det helt okej att umgås med någon enbart för att den personen ser bra ut (vilket man nog inte gör ändå om den personen är sjukt störig). Det håller jag med om och har inte sagt något om det.

  Andreas

  18 februari 2011 at 23:26

 14. @Andreas: Om du nu blir så upprörd av vad Niclas gör på sin _privata_ blogg, varför läser du den då? Såvitt jag vet är det ingen som sätter en pistol mot ditt huvud och tvingar dig att logga in på den.

  Anders Gustafsson

  18 februari 2011 at 23:28

 15. @Anders: Fast Andreas tänker ju på alla de stackars män som när de ser dessa bilder på dessa unga män tänker ”åh nej. varför ser inte jag ut så?” och blir deprimerade. De skulle ju inte bli hjälpta av att Andreas slutade läsa denna blogg. Om något skulle ju det göra saken värre, eftersom han då inte längre skulle hålla sitt vakande öga över kommentarsfältet för att ge dessa arma besökare den psykologiska hjälp de behöver.

  David Bergkvist

  19 februari 2011 at 0:17

 16. Anders
  Jag är inte upprörd… Och om du vill ha svar på frågan så läser jag den givetvis för att han skriver väldigt mycket intressant. Det betyder inte att man behöver tycka om allting. Då hade det inte funnits någon anledning till att ha kommentarsfält, eller hur?

  Andreas

  19 februari 2011 at 1:02

 17. David
  Du behöver inte vara elak. Jag har inte gjort dig något.

  Andreas

  19 februari 2011 at 1:03

 18. Andreas,
  Du är rädd att förlora social status och du har en känsla som hindrar dig från att publicera halvnakna kvinnor. Det är två argument som förklarar varför du agerar som du gör, men det är inget argument för att samma agerande skulle gälla för någon annan i en annorlunda situation.

  Jag tror att din upplevelse i din personliga situation är en rimlig utgångspunkt men om du vill generalisera problematiken så behöver du, i min mening, försöka lyfta upp frågan på en högre nivå. Försök gärna bemöta Niclas konsekvensetiska resonemang.

  Själv utesluter jag inte att det finns en marginalnytta av att publicera bilder på män och en marginalkostnad av att publicera bilder på kvinnor.

  Tyvärr finns det inte någon som helst möjlighet till en seriös diskussion, vilket jag tycker är tråkigt. Så tills vidare får människorna anpassa sig till det sociala trycket, vilket de förstås också gör. Och Andreas, du har nu påverkat marginalupplevelsen av det sociala trycket, vilket är intressant.

  Annars brukar det vara kvinnor här som hurrar åt dessa bilder, det är också intressant.

  Daniel

  19 februari 2011 at 12:10


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: