Nonicoclolasos

Hädelselag här men inte där?

Jag noterar att tre personer knutna till en kristen tankesmedja kritiserar hädelselagar, bl.a. den i Pakistan:

Hädelselagen hindrar en öppen debatt och sprider samma sorts skräck som i andra totalitära system. Varje människa – muslim, kristen, sekulärhumanist, eller vilken grundsyn man än har – har en självklar rätt att fritt försvara sin övertygelse. Varje människa har också rätt att tydligt kritisera andras livsåskådning utan att hotas eller utsättas för våld. Pakistans hädelselagstiftning är ett oacceptabelt ingrepp mot mänskliga rättigheter i vår värld idag.

Så bra! Ett litet problem bara. Chefen för den tankesmedja de tillhör, kd-riksdagsmannen Tuve Skånberg, har i Sveriges riksdag motionerat för införande av en hädelselag i Sverige, med straff på upp till sex månaders fängelse, och har även senare talat sig varm för denna sin uppfattning (i linje med den kristna traditionen, förvisso). Denna tankesmedja talar således, tycks det, med kluven tunga.

Annonser

Written by Niclas Berggren

10 april 2011 den 20:35

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] bloggaren Nonicoclolasos påpekar talar Claphaminstitutet med kluven tunga. Ingen må kritisera kristendomen. Men islam […]

 2. Märkligt att det finns olika tankar inom en organisation. http://claphaminstitutet.se måste vara unikt i detta.

  Alani Dahlén

  10 april 2011 at 21:52

 3. Alani
  Du menar ungefär som såssarna? Juholt är mot rut och för förmögenhetsskatt, Weidelich tycker tvärtom. He he.

  Tom

  10 april 2011 at 22:06

 4. Men vad väntar du dig av Claptrapinstitutet? Konsekvens? Säg inte att du börjar bli optimist på gamla dar ;)

  ninni

  10 april 2011 at 22:19

 5. Skitbra hittat. Det är just den här typen av ”analyser” och möjligheten att sätta saker i sitt sammanhang som engagerade bloggar brillerar i.

  Tack!

  Markus "LAKE" Berglund

  11 april 2011 at 10:48

 6. På förekommen anledning ber jag att få påpeka att FN den fjärde April tog bort beslutet att klausulen om att religion(islam)inte får kritiseras.
  Trots protester från de islamska ländernas representanter,ca 60st,så drevs beslutet igenom med de västliga ländernas majoritet och detta var en stor seger för västvärlden,en markering mot islam.
  Om denna stora framgång för den moderna världen och yttrandefriheten ,har jag inte kunnat hitta ett ord om i svensk media.Mycket underligt !

  katinka glahd

  12 april 2011 at 9:27

 7. Bra påpekande Katinka

  Kristian Grönqvist

  12 april 2011 at 10:30


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: